Науково-методичні рекомендації з проведення комплексу заходів за оцінкою ефективності застосування протруйників на інфікованому хворобами насінні - Стефківський, В. М.; Мельник, С. І.; Гринів, С. М.; Трофімова, Г. В.; Хоменко, Т. М.; Стефківська, Ю. Л.; Бобонич, Є. Ф. (2024)
У науково-методичних рекомендаціях наведено принципи проведення комплексу заходів з оцінювання ефективності застосування протруйників на інфікованому хворобами насінні, за яких якісно і кількісно виявляється видовий склад патогенів, що передаються з посівним матеріалом, характер їхньої локалізації в насінні, а також схожість насіння, яка може відрізнятися залежно від ступеня інфікування. Визначення зараженості насіння хворобами дасть змогу завчасно виявити інфекцію насіннєвого матеріалу і не використовувати на посів уражене насіння.Науково-методичні рекомендації розроблено для використання у роботі спеціалістами Українського інституту експертизи сортів рослин, зокрема у його філіях, агровиробниками, фермерами, а також для слухачів інститутів післядипломної освіти, науковців, студентів під час навчального процесу та проходження технологічних і виробничих практик.