Методика визначення відповідності сортів міскантусу гігантського (Miscanthus × giganteus J.M. Greef & Deuter ex Hodkinson & Renvoize) критеріям відмінності, однорідності та стабільності - Лікар, С. П.; Костенко, Н. П. (2025)
У виданні висвітлено умови проведення кваліфікаційної (науково-технічної) експертизи сортів міскантусу гігантського (Miscanthus × giganteus J.M. Greef & Deuter ex Hodkinson & Renvoize) на відмінність, однорідність та стабільність.Методикою визначено предмет досліджень (ботанічний таксон), необхідну кількість посадкового матеріалу, місце, методи та тривалість проведення досліджень. Встановлено кількість рослин для здійснення обліків, вимірювань та спостережень. З метою здійснення опису досліджуваного сорту, наведено таблицю ознак, яка містить сукупність морфологічних ознак, що мають градацію, ступінь проявлення та коди прояву. До ознак викладені пояснення, світлини та малюнки.Методика призначена для встановлення відповідності сорту критеріям відмінності, однорідності та стабільності в Україні. Рекомендована для спеціалістів, що проводять експертизу сортів міскантусу гігантського на відмінність, однорідність та стабільність, а також для селекціонерів, науковців, аспірантів і студентів, які займаються сортовивченням та морфологією.