Методика визначення відповідності сортів картоплі (Solanum tuberosum L.) критеріям відмінності, однорідності та стабільності - Гринів, С. М.; Костенко, Н. П.; Києнко, З. Б.; Димитров, С. Г.; Симоненко, Н. В. (2025)
У виданні висвітлено умови проведення кваліфікаційної (науково-технічної) експертизи сортів картоплі (Solanum tuberosum L.) на відмінність, однорідність та стабільність. Методикою визначено предмет досліджень (ботанічний таксон), необхідну кількість садивного матеріалу, місце, методи та тривалість проведення досліджень. Встановлено кількість рослин для здійснення обліків, вимірювань та спостережень. З метою здійснення опису досліджуваного сорту наведено таблицю ознак, яка містить сукупність морфологічних ознак, що мають градацію, ступінь проявлення та коди прояву і сорти-еталони. До ознак викладені пояснення, світлини та малюнки.Методика призначена для встановлення відповідності сорту критеріям відмінності, однорідності та стабільності в Україні. Рекомендована для спеціалістів, що проводять експертизу сортів картоплі на відмінність, однорідність та стабільність, а також для селекціонерів, науковців, аспірантів і студентів.