Методика проведення фітопатологічних досліджень за штучного зараження рослин - Лещук, Н. В.; Башкірова, Н. В.; Ретьман, С. В.; Сергієнко, В. Г.; Каленич, Ф. С.; Києнко, З. Б.; Андрющенко, А. В. (2016)
У виданні висвітлено умови проведення фітопатологічних досліджень за штучного зараження рослин: методи штучного зараження рослин, збір і підготовка інфекційного матеріалу, проведення спостережень та обліків, визначення стійкості сортів проти збудників хвороб. Наведено календарі ентомологічних та фітопатологічних обліків. Видання розраховане на наукових співробітників, фахівців сільського господарства та спеціалістів державної системи експертизи сортів рослин.