Методика проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на придатність до поширення в Україні. Загальна частина (4-те вид., випр. і доп.) - Ткачик, С. О.; Присяжнюк, О. І.; Лещук, Н. В. (2016)
Методику доповнюють: методика проведення експертизи сортів рослин групи зернових, круп’яних та зернобобових на придатність до поширення в Україні; методика проведення експертизи сортів рослин групи технічних та кормових на придатність до поширення в Україні; методика проведення експертизи сортів рослин картоплі та груп овочевих, баштанних, пряно-смакових на придатність до поширення в Україні; методика проведення експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних, субтропічних та винограду на придатність до поширення в Україні; методика проведення експертизи сортів рослин групи декоративних, лікарських та ефіроолійних, лісових на придатність до поширення в Україні; методи визначення показників якості продукції рослинництва. У виданні висвітлено умови проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на придатність до поширення в Україні та методичні й агротехнічні вимоги до проведення польових дослідів: передумови закладання, оформлення й проведення досліду, особливості агротехніки, збирання, облік урожаю та опрацювання результатів досліджень. Окрему увагу приділено питанням закладання дослідів на меліорованих землях, методам імунологічної оцінки сортів, післяреєстрційного вивчення сортів рослин та оформлення первинної документації.Видання розраховане на співробітників наукових установ і вищих навчальних закладів, селекціонерів, заявників та фахівців-дослідників державної системи охорони прав на сорти рослин.