Атлас морфологічних ознак сортів роду цибулі Allium L. (наочне доповнення до «Методики проведення експертизи сортів: цибуля городня, батун, слизун, шніт, порей, скорода, шалот, черемша, багатоярусна та часник з визначення відмінності, однорідності та стаб - Хареба, В. В.; Горова, Т. К.; Корнієнко, С. І.; Фесенко, Л. П.; Позняк, О. В.; Лещук, Н. В.; Симоненко, Н. В. (2016)
Атлас морфологічних ознак всіх ботанічних таксонів роду Цибуля Allium L. (цибуля городня, шалот, багатоярусна, батун, ведмежа (черемша), галузиста, запашна, порей, слизун, шніт, часник) є наочним доповненням до Методики проведення експертизи сортів усіх видів цибулі з визначення відмінності, однорідності і стабільності. Атлас включає якісні, кількісні та псевдоознаки сортів рослин цибулі, які мають свою градацію, ступінь виявлення, граничні межі та коди прояву морфологічних ознак.Атлас розраховано на фахівців державної системи охорони прав на сорти рослин, які здійснюють кваліфікаційну експертизу сортів-кандидатів щодо визначення критеріїв відмінності, однорідності і стабільності, селекціонерів, наукових фахівців овочівників, фермерів та городників-любителів, а також може слугувати наочним посібником з підготовки фахівців ОКР «Магістр» за спеціальністю «Селекція і генетика», спеціалізація «Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин».Атлас практично допоможе експерту та селекціонеру встановити код виявлення морфологічної ознаки, визначити нетипові рослини на ділянці для прийняття подальшого правильного рішення. Це буде настільна книга городників-любителів для добору нових сортів роду Allium L. на своїй присадибній ділянці. Його можуть використати селекціонери для: опису морфологічних ознак за ідентифікації нових сортів; заповнення технічної анкети сорту-кандидата, який планується заявити з метою державної реєстрації сорту та/або прав на нього. Атлас можна використовувати як наочний посібник з описової морфології та органографії рослин цибулі.