Атлас морфологічних ознак сортів квасолі звичайної Phaseolus vulgaris L. (Додаток до Методики проведення експертизи сортів квасолі звичайної на ВОС-тест) - Ткачик, С. О.; Лещук, Н. В.; Симоненко, Н. В.; Баликіна, В. В.; Дудка, Т. В. (2018)
Атлас морфологічних ознак сортів квасолі звичайної (Phaseolus vulgaris L.) є додатком до методики експертизи нових сортів квасолі звичайної на відмінність, однорідність і стабільність (ВОС-тест).Атлас включає морфологічні (якісні, псевдоякісні та кількісні) ознаки квасолі звичайної, які мають свою градацію, ступінь виявлення (мінливість) і складають морфологічну кодову формулу сорту.Атлас розрахований на спеціалістів, які проводять кваліфікаційну експертизу з визначення критеріїв охороноздатності та може використовуватись селекціонерами для опису нового сорту.