Атлас морфологічних ознак сортів соняшнику однорічного Helianthus annuus L. (наочне доповнення до Методики проведення кваліфікаційної експертизи на ВОС соняшнику однорічного). Вид. 2-ге, випр. і доп. - Мельник, С. І.; Гринів, С. М.; Мізерна, Н. А.; Матус, В. М.; Носуля, А. М.; Баліцька, Л. М.; Шпак, З. С. (2018)
Атлас морфологічних ознак сортів соняшнику однорічного є наочним доповненням до Методики проведення кваліфікаційної експертизи соняшнику однорічного Helianthus annuus L. Атлас включає якісні, кількісні та псевдоякісні ознаки сортів соняшнику однорічного, які мають свою градацію, ступінь прояву, граничні межі та ступені мінливості ознак.Атлас розраховано на спеціалістів, які проводять кваліфікаційну експертизу сортів-кандидатів щодо визначення критеріїв охороноздатності (відмінності, однорідності та стабільності), селекціонерів, науковців та як наочний посібник для підготовки фахівців ОКР «Магістр» за спеціальністю «Селекція і генетика», спеціалізація «Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин».Атлас практично допоможе експерту та селекціонеру встановити код прояву морфологічної ознаки, хвороби та шкідників соняшнику однорічного. Його можуть використовувати селекціонери для опису нового сорту, який планується заявити з метою набуття майнового права на сорт чи його поширення в Україні. Атлас можна використовувати як наочний посібник з прикладної описової морфології, органографії та архітектоніки соняшнику однорічного.