Визначник морфологічних ознак сортів салату посівного Lactuca sativa L. - Лещук, Н. В.; Хареба, В. В.; Хареба, О. В.; Дидів, О. Й.; Позняк, О. В. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2019)
Визначник морфологічних ознак сортів салату посівного Lactuca sativa L. є наочним доповненням до Методики проведення експертизи сортів салату посівного Lactuca sativa L. з визначення відмінності, однорідності і стабільності. Визначник включає якісні, кількісні та псевдоякісні ознаки сортів рослин салату посівного усіх різновидів, які мають свою градацію, ступінь прояву, граничні межі, коди прояву морфологічних ознак та відповідні сорти еталони. Видання розраховане на фахівців державної системи охорони прав на сорти рослин, які здійснюють кваліфікаційну експертизу сортів кандидатів з визначення критеріїв охороноздатності (однорідність і стабільність), селекціонерів, вчених фахівців овочівників, фермерів та городників любителів, а також може слугувати наочним посібником з підготовки фахівців ОКР «Магістр» за спеціальностями «Овочівництво», «Селекція і генетика» спеціалізація « Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин». Визначник практично допоможе експертові та селекціонерові встановити код прояву морфологічної ознаки, визначити нетипові рослини на ділянці за ідентифікації сортів салату посівного Lactuca sativa L., а також буде настільною книгою городників любителів з добору нових сортів усіх різновидів салату посівного для приватного сектора. Його можуть використати селекціонери для опису морфологічних ознак за ідентифікації нових сортів, заповнення технічної анкети сорту кандидата, який планується заявити з метою державної реєстрації сорту та/або прав на нього. Визначник можна використовувати як наочний посібник з описової морфології та органографії рослин Lactuca sativa L.