Науково-практичні аспекти польової експертизи сортів рослин на відмінність, однорідність та стабільність : науково-методичні рекомендації - Києнко, З. Б.; Гринів, С. М.; Мізерна, Н. А.; Присяжнюк, Л. М.; Якубенко, Н. Б.; Таганцова, М. М.; Костенко, Н. П.; Симоненко, Н. В.; Чухлєб, Л. І.; Носуля, А. М.; Свинарчук, О. В.; Матус, В. М.; et al. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2020)
У методичних рекомендаціях деталізовано процедуру проведення експертизи на встановлення критеріїв відмінності, однорідності та стабільності безпосередньо в польових умовах. Методичні рекомендації містять основні принципи та аспекти, виконання яких забезпечить якісне спостереження за ознаками, правильний підхід до організації польових ділянок, поводження з насіннєвим і садивним матеріалом. Рекомендації призначені для спеціалістів, які безпосередньо проводять кваліфікаційну експертизу на ВОС та задіяні у сфері охорони прав на сорти рослин, науковців, селекціонерів.