Добір генотипів для мас-селекції кукурудзи на підвищений вміст каротиноїдів : науково-методичні рекомендації - Присяжнюк, Л. М.; Гончаров, Ю. О.; Максімова, Л. Г.; Шитікова, Ю. В.; Ткачик, С. О. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2020)
У методичних рекомендаціях представлено результати досліджень, проведених в Українському інституті експертизи сортів рослин спільно з ТОВ «Науково-дослідний інститут аграрного бізнесу». Авторами запропоновано функціональні маркери для визначення алельного стану ключових генів каротиногенезу у кукурудзи з метою їхньої ідентифікації та добору вихідного селекційного матеріалу для МАС-селекції на підвищений вміст каротиноїдів у зерні кукурудзи. Рекомендації призначені для селекціонерів, спеціалістів наукових установ, викладачів університетів та аспірантів, які вивчають теоретичні та методологічні основи сучасної селекції, експертизи сортів рослин та проводять роботу по застосуванню МАС-селекції.