Застосування програмного забезпечення GAIA в кваліфікаційній експертизі сортів рослин на відмінність, однорідність та стабільність : науково-методичні рекомендації - Присяжнюк, Л. М.; Стариченко, Є. М.; Гринів, С. М.; Таганцова, М. М.; Свинарчук, О. В.; Мельник, С. І. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2021)
У науково-методичних рекомендаціях представлено результати досліджень, проведених в Українському інституті експертизи сортів рослин. Авторами запропоновано застосування програмного забезпечення GAIA в рамках проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на відмінність, однорідність та стабільність. Показано можливість поєднання аналізу сортів за морфологічними ознаками та ДНК маркерами. Рекомендації призначені для спеціалістів Українського інституту експертизи сортів рослин, селекціонерів, спеціалістів наукових установ, викладачів університетів та аспірантів, які вивчають теоретичні та методологічні основи сучасної селекції, експертизи сортів рослин та проводять роботу по застосуванню сучасних методів статистичної обробки даних.