Поєднання фенотипових та молекулярних дистанцій для управління референсною колекцією сортів кукурудзи - Присяжнюк, Л. М.; Гринів, С. М.; Таганцова, М. М.; Стариченко, Є. М.; Діхтяр, І. О.; Шитікова, Ю. В.; Мельник, С. І. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2024)
У науково-методичних рекомендаціях представлено результати досліджень, проведених в Українському інституті експертизи сортів рослин. Авторами запропоновано застосування підходу розрахунку фенотипових та молекулярних дистанцій між лініями кукурудзи звичайної для управління референсною колекцією загальновідомих сортів. Наведено методику екстракції ДНК з рослинного матеріалу, проведення ПЛР та капілярного електрофорезу продуктів ампліфікації. Рекомендації призначені для експертів сорту та фахівців Українського інституту експертизи сортів рослин, селекціонерів, спеціалістів науково-дослідних установ, викладачів закладів вищої освіти та аспірантів, які вивчають теоретичні та методологічні основи сучасної селекції та експертизи сортів рослин.