Норми та нормативи у плануванні витрат на проведення сортодосліджень. Т. 1. Науково-технічна експертиза сортів рослин - Мельник, С. І.; Захарчук, О. В.; Лупенко, Ю. О.; Гринів, С. М.; Присяжнюк, Л. М.; Ткачик, С. О.; Хоменко, Т. М.; Вишневецька, О. В.; Кирильчук, А. М.; Король, Л. В.; Таганцова, М. М.; Скубій, О. А.; et al. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2025)
Викладено основні підходи щодо застосування норм та нормативів у плануванні витрат на проведення науково-технічної експертизи сортів рослин в Українському інституті експертизи сортів рослин. Приділена увага використанню показників нормативних витрат у розрахунках потреби коштів на фінансування сортодосліджень, нормативно-методичне забезпечення, витрат на проведення наукової кваліфікаційної експертизи, а також на інші види науково-технічної експертизи сортів рослин. Проведені розрахунки ефективності понесених витрат під час сортодосліджень. Видання може бути корисним для працівників філій УІЕСР, науковців, викладачів, аспірантів, студентів ЗВО і практиків аграрної сфери.