Методика проведення експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних, субтропічних та винограду на придатність до поширення в Україні - Києнко, З. Б.; Матус, В. М.; Павлюк, Н. В.; Баликіна, В. В. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2016)
У виданні висвітлено умови проведення кваліфікаційної (технічної) експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних, субтропічних та винограду на придатність до поширення в Україні: оформлення й закладання досліду, проведення спостережень, збирання та облік урожаю. Наведено календарі ентомологічних та фітопатологічних обліків. Видання розраховане на наукових співробітників, фахівців сільського господарства та спеціалістів державної системи експертизи сортів рослин.