Застосування ДНК маркерів для визначення 5- та С-типів стерильності кукурудзи звичайної (Zea mays L.) в кваліфікаційній експертизі на відмінність, однорідність та стабільність - Присяжнюк, Л. М.; Гринів, С. М.; Шитікова, Ю. В.; Черній, С. О.; Таганцова, М. М.; Свинарчук, О. В.; Мельник, С. І.; Ткачик, С. О.; Києнко, З. Б. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2019)
В методичних рекомендаціях представлено результати досліджень, проведених в Українському інституті експертизи сортів рослин. Авторами запропоновано застосування ДНК маркерів для визначення двох типів цитоплазматичної чоловічої стерильності у кукурудзи звичайної (Zea mays L.) з метою оцінки ліній, що проходять державну кваліфікаційну експертизу сортів рослин на відмінність, однорідність та стабільність. Описано спосіб визначення якості ДНК за допомогою сучасного обладнання та показано практичне застосування інформаційних технологій для молекулярно-генетичного аналізу. Рекомендації призначені для селекціонерів, спеціалістів наукових установ, викладачів університетів та аспірантів, які вивчають теоретичні та методологічні основи сучасної селекції, експертизи сортів рослин, проводять роботу пов’язану із використанням ДНК маркерів для оцінки селекційних матеріалів та нових ліній.