Атлас морфологічних ознак сортів роду капусти Brassica L. (наочне доповнення до "Методики проведення експертизи сортів роду капусти з визначення відмінності, однорідність та стабільність») - Хареба, В. В.; Жук, О. Я.; Рахметов, Д. Б.; Дидів, О. Й.; Ковтунюк, З. І.; Лещук, Н. В.; Барбан, О. Б. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2016)
Атлас морфологічних ознак сортів ботанічних родів капусти Brassica L. (білоголової, червоноголової, савойської, цвітної, броколі, брюссельської, кольрабі, китайської, пекінської та листкової декоративної) є наочним доповненням до «Методики проведення експертизи сортів роду Brassica L. з визначення відмінності, однорідності і стабільності». Атлас включає якісні, кількісні та псевдоознаки сортів рослин капусти, які мають свою градацію, ступінь виявлення, граничні межі, коди прояву морфологічних ознак та відповідні сорти-еталони. Атлас розраховано на фахівців державної системи охорони прав на сорти рослин, які здійснюють кваліфікаційну експертизу сортів-кандидатів з визначення критеріїв відмінності, однорідності і стабільності, селекціонерів, наукових фахівців-овочівників, фермерів та городників-любителів, а також може слугувати наочним посібником з підготовки фахівців ОКР «Магістр» за спеціальністю «Селекція і генетика», спеціалізація «Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин». Атлас практично допоможе експертові та селекціонерові встановити код виявлення морфологічної ознаки, визначити нетипові рослини на ділянці за ідентифікації сортів роду Brassica L., а також буде настільною книгою городників-любителів з добору нових сортів усіх різновидів капусти для приватного сектору. Його можуть використати селекціонери для: опису морфологічних ознак за ідентифікації нових сортів, заповнення технічної анкети сорту-кандидата, який планується заявити з метою державної реєстрації сорту та/або прав на нього. Атлас можна використовувати як наочний посібник з описової морфології та органографії рослин капусти.