Атлас морфологічних ознак сортів хмелю звичайного Humulus lupulus L. (наочне доповнення до «Методики проведення експертизи сортів хмелю звичайного з визначення відмінності, однорідності та стабільності») - Мельник, С. І.; Ткачик, С. О.; Лещук, Н. В.; Матус, В. М.; Штанько, І. П.; Павлюк, В. А. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2017)
Атлас морфологічних ознак сортів хмелю звичайного Humulus lupulus L. є наочним доповненням до «Методики проведення експертизи сортів хмелю з визначення відмінності, однорідності і стабільності». Атлас включає якісні, кількісні та псевдоознаки сортів рослин хмелю звичайного, які мають свою градацію, ступінь виявлення, граничні межі та довірчі інтервали мінливості кількісних ознак. Атлас розраховано на спеціалістів, які проводять кваліфікаційну експертизу сортів-кандидатів щодо визначення критеріїв охороноздатності (відмінність, однорідність і стабільність), селекціонерів, науковців, хмелярів та як наочний посібник для підготовки фахівців ОКР «Магістр» за спеціальністю «Селекція і генетика», спеціалізація «Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин». Атлас практично допоможе експерту та селекціонеру встановити код виявлення морфологічної ознаки, визначити нетипові рослини в насадженнях за виявленням ідентифікаційних ознак. Може використовуватися селекціонерами для опису морфологічних ознак за ідентифікації нових сортів; заповнення технічної анкети сорту-кандидата, який планується заявити з метою набуття майнового права на сорт чи його поширення в Україні. Атлас можна використовувати як наочний посібник з описової морфології та органографії хмелю звичайного.