Атлас морфологічних ознак сортів винограду Vitis L. (доповнення до «Методики проведення експертизи сортів винограду ( Vitis L. ) з визначення відмінності, однорідності та стабільності») - Ткачик, С. О.; Каражбей, Г. М.; Лещук, Н. В.; Гринів, С. М.; Матус, В. М.; Ковальова, І. А.; Герус, Л. В. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2017)
Атлас морфологічних та ідентифікаційних ознак сортів винограду Vitis L. слід вважати доповненням до Методики з експертизи сортів винограду на відмінність, однорідність і стабільність. Атлас включає якісні, кількісні та псевдоознаки сортів Vitis L., які мають свою градацію, ступінь виявлення, довірчі інтервали мінливості ознаки. Атлас розраховано на спеціалістів, які проводять кваліфікаційну експертизу сортів-кандидатів щодо визначення критеріїв охороноздатності (відмінність, однорідність і стабільність), селекціонерів, науковців та може бути наочним посібником для підготовки фахівців ОКР «Магістр» за спеціальністю «Селекція і генетика», спеціалізація «Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин». Він практично допоможе експерту встановити код морфологічної ознаки та ступінь її проявлення. Його можуть використати селекціонери для опису нового сорту, який планується заявити з метою державної реєстрації сорту та/або прав на нього. Атлас морфологічних та ідентифікаційних ознак зазначеного ботанічного таксона можна використовувати як наочний посібник з описової морфології рослин винограду.