Атлас морфологічних ознак сортів суниці Fragaria L.(наочне доповнення до «Методики проведення експертизи сортів суниці (Fragaria L.) на відмінність, однорідністьта стабільність») - Ткачик, С. О.; Каражбей, Г. М.; Лещук, Н. В.; Павлюк, Н. В.; Матус, В. М. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2017)
Атлас морфологічних та ідентифікаційних ознак сортів суниці садової Fragaria ananassa Duch. слід вважати доповненням до Методики з експертизи сортів суниці на відмінність, однорідність і стабільність. Атлас включає якісні, кількісні та псевдоознаки сортів роду Fragaria L., які мають свою градацію, ступінь виявлення, довірчі інтервали мінливості ознаки. Атлас розраховано на спеціалістів, які проводять кваліфікаційну експертизу сортів – кандидатів щодо визначення критеріїв охороноздатності (відмінність, однорідність і стабільність), селекціонерів, науковців та може бути наочним посібником для підготовки фахівців ОКР «Магістр» за спеціальністю «Селекція і генетика», спеціалізація «Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин». Він практично допоможе експерту встановити код морфологічної ознаки та ступінь її проявлення. Його можуть використати селекціонери для опису нового сорту, який планується заявити з метою набуття майнового права на сорт чи його поширення в Україні. Атлас морфологічних та ідентифікаційних ознак зазначеного ботанічного таксона можна використовувати як наочний посібник з описової морфології та ідентифікації суниці садової.