Атлас морфологічних ознак сортів проса посівного Panicum miliaceum L. (наочне доповнення до «Методики проведення експертизи сортів проса посівного (Panicum miliaceum L.) на відмінність, однорідність та стабільність») - Ткачик, С. О.; Києнко, З. Б.; Лещук, Н. В.; Каражбей, Г. М.; Курочка, Н. В.; Мажуга, К. М.; Рудник-Іващенко, О. І. (Цифрове видавництво Українського інституту експертизи сортів рослин, 2017)
Атлас морфологічних ознак сортів проса посівного є наочним доповненням до «Методики проведення експертизи проса посівного (Panicum miliaceum L.) на відмінність, однорідність та стабільність». Атлас включає якісні, кількісні та псевдоознаки сортів рослин проса посівного, які мають свою градацію, ступінь виявлення, граничні межі та довірчі інтервали мінливості кількісних ознак. Атлас розраховано на фахівців державної системи охорони прав на сорти рослин, які здійснюють кваліфікаційну експертизу сортів-кандидатів щодо визначення критеріїв охороноздатності (відмінність, однорідність і стабільність), селекціонерів та як наочний посібник для підготовки фахівців ОКР «Магістр» за спеціальністю «Селекція і генетика», спеціалізація «Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин». Атлас практично допоможе експерту та селекціонеру встановити код виявлення морфологічної ознаки, визначити нетипові рослини в посівах за виявленням ідентифікаційних ознак. Його можуть використати селекціонери для: опису морфологічних ознак ідентифікації нових сортів; заповнення технічної анкети сорту-кандидата, який планується заявити з метою набуття майнового права на сорт чи його поширення в Україні. Атлас можна використовувати як наочний посібник з описової морфології та органографії проса посівного.